Procurorii ieşeni au dispus trimiterea în judecată a Mariei Păunița Cecan și a lui Alin Pricope. Astfel, acuzațiile aduse de anchetatori sunt de șantaj, lovire, amenințare, distrugere, lipsire de libertate și complicitate la lipsire de libertate.

Amintim că, în urmă cu câteva săptămâni, oamenii legii au fost alertați de un tânăr sucevean cu privire la faptul că ar fi fost șantajat de către Maria Cecan, o tânără în vârstă de 25 de ani, și de prietenul acesteia, Alin Pricope.

Potrivit anchetatorilor, Maria Păunița Cecan ar fi început o relație de ceva timp cu un bărbat în vârstă de 30 de ani din Roman, pe nume Alin Ionel Pricope. Cei doi iubiți ar locui într-un apartament din centrul Iașului.

Dar, în urmă cu aproximativ un an, arhitecta de 25 de ani ar fi avut o relație cu un alt tânăr, din Suceava. Cu acesta nu ar mai fi ținut legătura, dar, pe 18 septembrie, și-ar fi dat întâlnire în apartamentul tinerei. Totuși, tânărul avea să fie surprins gol de iubitul fetei, lângă aceasta.

Oamenii legii au mai spus că Alin Ionel Pricope, iubitul Păuniței, l-ar fi lovit pe sucevean. În plus, l-ar fi filmat dezbrăcat și i-ar fi cerut suma de 5.000 de euro, pentru ca imaginile să nu fie făcute publice. Surse judiciare au afirmat că, pe lângă loviturile aplicate, tânărului i-a fost distrus și telefonul iPhone, în timp ce era sechestrat în locuința respectivă.

După ce a scăpat din apartament, tânărul a mers la Poliție. Anchetatorii au deschis imediat un dosar penal, iar la scurt timp a fost efectuată și o percheziție.

Aşadar, Cecan și Pricope au fost săltați de polițiști și duși în spatele gratiilor pentru 24 de ore.