Un cetăţean olandez a fost trimis în Germania de către magistraţii ieşeni.

Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admis extrădarea lui Matthew Gwendely Kenneth.

“Instanţa admite sesizarea formulată de Procuratura Passau, din Germania, prin procurorul-şef, pentru executarea mandatului european de arestare, în vederea urmăririi penale şi judecăţii pentru comiterea infracţiunii de import ilegal de substanţe narcotice în cantităţi deloc neglijabile, care coincide cu complicitate la traficul ilicit de substanţe narcotice în cantităţi deloc neglijabile, mandat emis pe numele persoanei solicitate Matthew Gwendely Kenneth. Constată că persoana solicitată a consimţit la predare. Dispune predarea persoanei solicitate către autoritatea judiciară emitentă – Procuratura Passau”, au menţionat magistraţii ieşeni. Decizia este definitivă.

Conform anchetatorilor germani, în noaptea de 10 spre 11 decembrie 2016, olandezul ar fi importat ilegal de substanţe narcotice. Pentru o astfel de infracţiune, Codul Penal german prevede pedeapsa maximă de 15 ani de închisoare.

Individul căutat de autoritățile germane a fost încătușat recent pe Aeroportul Internațional Iași.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași au precizat că încătușarea individului a avut loc pe baza unui mandat european de arestare emis de către autoritățile din Germania pe numele lui Matthew Gwendely Kenneth.

„A fost prins la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Internațional Iași, pe sensul de intrare în țară, un cetățean olandez în vârstă de 40 de ani, cu privire la care autoritățile judiciare din Germania au emis o alertă Schengen pentru căutarea în vederea arestării. Acesta a fost dus în Centrul de Arestare Preventivă al Poliției ieșene”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

 

Articolul precedentCâinele Acaia a descoperit un rezervor burduşit cu ţigări
Articolul următorAvertisment privind vânzarea cărnii de miel, în Iaşi