Sunt ieftine, toxice şi milioane de românii le cumpără zilnic. Cercetătorii au făcut o descoperire şocantă legată de acest produs alimentar. 

 

Mezelurile ieftine sunt unele dintre cele mai toxice alimente. Dintr-o listă de aproximativ 20 de ingrediente poţi să ai surpriza ca doar unul singur să fie carne în cazul multor produse. 

Restul sunt fosfaţi, nitriţi, nitraţi, arome sintetice şi coloranţi, multă sare şi multă apă. Aspectul de “delicios” al mezelurilor este dat, în mare parte, de făina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compoziţia unui parizer ieftin sau a unui salam, scrie eva.ro

Sarea în cantităţi mari împiedică absorbţia calciului în corp, îmbătrâneşte pielea şi determină apariţia cearcănelor şi a pungilor sub ochi. 

Mezelurile conţin nitraţi. Aceşti aditivi care ajută la conservarea cărnii au fost asociaţi cu un risc crescut de a face cancer la stomac.

Articolul precedentSCANDAL sexual în PSD: Marius Budăi ar fi încercat să abordeze femei noaptea după ce a consumat alcool
Articolul următorCampanii anti-Tate în școli – Mesajul lui Andrew din arest: „Cred în valorile tradiționale masculine”