Iaşul nu va primi niciun leu de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale pentru noua clădire a Operei Naționale Iași, după ce în luna ianuarie a acestui an a promis finanațarea acestei investiții.

Promisiunea mincinoasă a ieşit la iveală după ce senatorul PSD de Iaşi Victorel Lupu a trimis o interpelare către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, întrebând care este stadiul alocării de bani pentru construirea noului sediu de Operă la Iaşi.

În răspunsul primit de la Ministerul Culturii se arată că nu a fost alocat niciun leu pentru o astfel de construcţie în 2018, invocându-se faptul că nu a fost trimis vreun document care să arate importanţa construirii unui astfel de sediu.

„Vă comunicăm faptul că, pentru introducerea cheltuielilor de investiţii în «Programul de investiţii pe anul 2018», conform dispoziţiilor Legii nr.500/2002 privind finanţele publice cu modificări şi completări ulterioare, este necesară o «Notă de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea cheltuielilor de investiţii», aprobată de ordonatorul principal de credite la solicitarea Operei Naţionale din Iaşi“, se precizează în răspunsul oficial al ministerului.

Reprezentanţii Operei Naționale Iaşi spun că nu li s-a solicitat nicio hârtie în acest sens și că au trimis în repetate rânduri hârtii oficiale în care au explicat necesitatea construirii unei noi clădiri în care să îşi desfăşoare activitatea.

Articolul precedentA crescut numărul autorizațiilor de construire în județul Iași
Articolul următorŞofer căutat de poliţişti, după ce a dat cu maşina peste un copil