Doi concubini din judeţul Iaşi au fost condamnaţi de magistraţi, după ce au suferit şi o tragedie în familie.

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Victor Constantin Dragomir (41 de ani) la un an şi şase luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Instanţa condamnă pe inculpata Postolache Tatiana (33 de ani) la o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, au mai precizat judecătorii ieşeni. Sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Oamenii legii au menţionat că Victor Dragomir şi Tatiana Postolache trăiesc în concubinaj şi locuiesc într-un imobil cu trei camere închiriat în satul Hermeziu, comuna Trifeşti, din judeţul Iaşi. Din relaţia celor doi au rezultat şase copii, cu vârste cuprinse între unul şi nouă ani.

Anchetatorii au mai afirmat că, în cursul lunii iunie 2017, Dragomir a cumpărat un aparat radio, dar, având în vedere că semnalul sonor era slab, acesta a decis să achiziţioneze şi o boxă audio cu trei difuzoare încorporate, care emitea un semnal acustic mai puternic.

Procurorii spun că bărbatul a decis să conecteze boxa externă la aparatul de radio printr-o improvizaţie, mai exact cu un cablu electric cu două fire, dar fără a-l izola. Aşadar, pe data de 1 iulie 2017, acesta a conectat aparatul şi boxa, după care le-a scos pe prispa casei, pentru a asculta muzică în timp ce lucra în curtea casei, alături de fiul său de nouă ani, la zidirea unui cuptor.

În jurul după-amiezei, spun oamenii legii, Tatiana Postolache a încercat să schimbe setările la aparat şi s-a curentat. Femeia i-a spus concubinului ce a păţit, dar aparatul a rămas conectat la priză şi cu cablul neizolat. În jurul orei 17.00, după ce au terminat treburile din curtea locuinţei, cei doi concubini au mers la un magazin din localitate, unde ar fi trebuit să se vadă cu sora bărbatului.

Deşi prezenta un risc de electrocutare, cei doi inculpaţi nu au luat nicio măsură în legătură cu aparatul radio, pe care l-au lăsat în funcţiune, iar copiii – nesupravegheaţi în curtea casei, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Potrivit acesteia, la scurt timp, cei doi concubini au fost sunaţi de o martoră, care le-a spus că unuia dintre copiii lor i s-a făcut rău şi că este căzut în curtea casei. Când au ajuns acasă, cei doi au constatat că băieţelul de nouă ani se electrocutase după ce a atins părţile metalice neizolate ale cablurilor de la boxă.

Anchetatorii au mai spus că, înainte ca părinţii să ajungă acasă, unul dintre fraţii victimei a încercat să o ajute, dar s-a electrocutat, la rândul său, după care un vecin ia făcut copilului de nouă ani masaj cardiac, sperând să-l readucă la viaţă.

Ulterior, la faţa locului au ajuns echipaje de ambulanţă şi SMURD, care au încercat resuscitarea băieţelului, dar fără succes, în cele din urmă fiind declarat decesul acestuia.

Inculpaţii nu s-au sustras urmăririi penale. Ei au avut o atitudine sinceră, cooperând cu organele de urmărire penală, au acceptat să dea declaraţii şi au recunoscut comiterea faptei pentru care au fost cercetaţi, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.