Doi bărbați au fost pedepsiți de către magistrații ieșeni, după ce au fost acuzați de comiterea unor infracțiuni.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Nicolai S. la pedeapsa rezultantă de trei ani și zece luni de închisoare, pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic (35 de acte materiale), complicitate la falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată, în formă continuată (șapte acte materiale), complicitate la punerea în circulație de valori falsificate, în formă continuată (șapte acte materiale), complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată (35 de acte materiale).

În același dosar, instanța a dispus condamnarea lui Vladislav N. la șase luni de închisoare, cu amânarea pedepsei, pentru operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată. Procesul celor doi a început pe data de 19 octombrie 2018. Asta, după ce Nicolai S. a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe data de 6 mai 2018.

Anchetatorii au afirmat că, în urmă cu mai bine de un an, au descoperit că cei doi se ocupau cu afaceri necurate, găsind la Nicolai S. un dispozitiv artizanal de skimming, ce permite citirea benzii magnetice a unui card bancar.

 

Articolul precedentProiectul de buget al Iașului pentru acest an, pus în dezbatere publică
Articolul următorCondamnat pentru că ar fi luat din banii firmei la care lucra