În ultimele zile, pelerinii care au venit în Iași pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au plecat spre case, dar unii dintre ei au fost prinși de către polițiști încălcând legislația rutieră. 

Agenții din cadrul Serviciului Rutier Iaşi au oprit, pentru control, pe DJ 248B, în comuna Mogoșești, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din comuna Popricani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că acesta nu are permis pentru vreo categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pașcani au oprit recent, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din județul Galați. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că acesta nu are permis pentru vreo categorie de vehicule. Şi îaceastă cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Reprezentanţii Poliţiei ieşene au mai precizat că, recent, agenţii de la Rutieră au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În cadrul acțiunii au fost date 459 de amenzi, în cuantum de 204.995 de lei, dintre care 262 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 12 pentru depășiri neregulamentare și 185 pentru alte abateri. De asemenea, au fost reținute 77 de permise de conducere, dintre care 54 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 12 pentru depășiri neregulamentare și 11 pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase patru certificate de înmatriculare și au fost constatate şase infracțiuni la regimul rutier”, a adăugat Anca Vîjiac.

Conform acesteia, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din judeţul Bihor, a fost amendat deoarece a fost prins cu aparatul radar conducând un autoturism cu viteza de 81 km/h într-o zonă limitată la 50 km/h. 

Articolul precedentÎn cătușe, după ce a spart sediile a zece firme
Articolul următorIeșeanca atacată de o haită de câini cere daune de la Primărie