O femeie în vârstă de 53 de ani, din Iași, care a trecut prin clipe de coşmar, din cauza unor câini, a decis să acţioneze în judecată atât Primăria municipiului Iaşi, cât şi SC Salubris SA.

Astfel, reclamanta le cere magistraţilor din cadrul Tribunalului Iaşi să oblige cele două instituţii la plata unor daune morale în valoare de 220.000 de lei, ca urmare a suferințelor fizice și psihice provocate, precum şi daune materiale de 2.819,99 lei, reprezentând contravaloarea tuturor investigațiilor medicale, a medicamentelor achiziționate în vederea vindecării și a eliberării certificatelor medico-legale. 

Urmează ca instanţa să stabilească un prim termen al cauzei, după care magistraţii vor asculta ce au de spus şi reprezentanţii instituţiilor amintite, pentru a putea lua o decizie în acest litigiu.

Pe 4 decembrie 2016, în jurul orei 8.00, Elena T. se afla în zona lacului Veneţia, care este administrat de către Primăria Municipiului Iaşi.

Aceasta a fost atacată de o haită de câini comunitari şi abia a scăpat cu viaţă. Doctorii care au consultat-o după incidentul extrem de traumatizant au constatat că aceasta a avut nevoie de 80-85 de zile de îngrijiri medicale, din cauza leziunilor suferite în urma atacului celor aproximativ 15 câini comunitari.

Femeia a fost nevoită să treacă printr-o intervenţie ce presupune chirurgia plastică, ea fiind mutilată în urma incidentului care s-a petrecut în zona barajului Veneţia.

La începutul lunii februarie 2017, Secţia IV de Poliţie a început o anchetă în acest caz. Anchetatorii au constatat că femeia a suferit multiple plăgi muşcate la nivelul picioarelor, mâinilor şi în partea inferioară a abdomenului.

Femeia mersese la un izvor din zonă, pentru a lua câteva bidoane cu apă. În momentul atacului brutal şi complet neaşteptat, victima a început să strige după ajutor, iar o femeie care locuia în zonă a auzit strigătele disperate, a ieşit din casă şi a reuşit să alunge haita de câini.

Avocata care o reprezintă pe femeie, Gianina Poroşnicu, a precizat că victima a suferit leziuni care nici acum nu au trecut. 

„Pe lângă multiplele traume fizice și definitive pe care incidentul i le-a provocat clientei mele (nici în prezent aceasta nu este refăcută complet și are dificultăți de deplasare), a traumatizat-o și din punct de vedere emoțional. Reclamanta a suferit o reacție acută de stres post-traumatic, fiind internată mai multe zile în cadrul Spitalului Sfântul Spiridondin Iași. Și în acest moment reclamanta urmează tratament, fiindu-i recomandate intervenții chirurgicale, întrucât, ca urmare a afecțiunilor pe care le avea, plăgile provocate de mușcăturile câinilor de care a fost atacată nu se vindecă. Tot din cauza incidentului respectiv, clienta mea a fost nevoită să solicite pensionarea pe motiv de boală, a menționat avocata ieșeană.

Articolul precedentPelerinii, cu dosare penale sau amendați după ce au venit la Sfânta Parascheva
Articolul următorSe redeschide Salonul de Literatură Junimea