Procurorii ieşeni au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui C.L., în vârstă de 57 ani, pensionar, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi corupere sexuală a minorilor.

Potrivit anchetatorilor, în zilele de 4 octombrie şi 7 noiembrie 2018, C.L. a ademenit-o în casa lui din satul Hândreşti, comuna Oţeleni, pe minora P.R.L., în vârstă de şapte ani, pe care, prin constrângeri psihice, profitând de imposibilitatea ei de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa, a obligat-o să suporte două acte sexuale orale, în urma cărora a obţinut satisfacţia sexuală, prima faptă fiind consumată în prezenţa minorei M.R., în vârstă de zece ani.

“La încadrarea juridică dată faptelor în infracţiunea de viol, procurorul a avut în vedere constrângerile psihice, prin prisma abuzurilor emoţionale la care inculpatul a supus-o pe minora în vârstă de şapte ani, care, practic, nu-şi putea exprima un consimţământ valabil, din cauza vârstei. Copilului i-a fost imposibil să conştientizeze ce urma să se întâmple, având în vedere că, la gradul de dezvoltare psiho-emoţională corespunzător vârstei de şapte ani, nu avea cunoştinţele necesare pentru a-l aşeza în postura unei alegeri care să poată fi considerată viabilă; minora nici nu a putut riposta atacului sexual, având în vedere diferenţele de statură, vârstă şi dezvoltare cognitivă”, a precizat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. 

Anchetatorii au mai spus că, pentru a încadra faptele la care a asistat pe data de 4 octombrie 2018, persoana vătămată M.R., în vârstă de zece ani, în infracţiunea de corupere sexuală, procurorul a concluzionat că autorul a desconsiderat relaţiile sociale privitoare la viaţa sexuală şi prin aceea că a expus o a doua minoră unor preocupări sexuale promovate înainte de ajungerea acesteia la o maturizare biologică, ceea ce dăunează climatului de dezvoltare normală a unui copil, care ar trebui să fie până la o anumită vârstă la adăpost de săvârşirea unor acte obscene.

 

Articolul precedentÎn criză de bani, Poli Iași îl dă pe Flores la Sepsi pe un preț mic
Articolul următorGALERIE FOTO / VIDEO: Primele lucrări de renovare la Cardio, aproape de final!