Agenţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au efectuat patru percheziţii în Bucureşti, Giurgiu şi Prahova, la persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 3.700.000 de lei prin evaziune fiscală

Oamenii legii au efectuat percheziţiile la domiciliile unor administratori de societăţi comerciale şi la sediile mai multor firme care se ocupă cu colectarea de deşeuri feroase şi neferoase.

Totodată, poliţiştii au dus la îndeplinire 22 de ordonanţe de predare a documentelor, activităţi care sau derulat în Iaşi, Bucureşti, Giurgiu, Constanţa, Călăraşi şi Dâmboviţa.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2015, reprezentanţii a două societăţi comerciale din Prahova ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale care nu au avut la bază activităţi reale, în scopul de a diminua taxele şi impozitele datorate bugetului consolidat al statului.

De asemenea, activitatea infracţională avea în vedere şi obţinerea de sume de bani în conturile societăţilor, care, ulterior, erau retrase în numerar. Din anchetă au rezultat indicii că, în perioada menţionată, 22 de persoane, în calitate de reprezentanţi ai 17 societăţi comerciale, ar fi emis facturi pentru livrări fictive de materiale feroase şi neferoase către două societăţi din Prahova. Operaţiunile în cauză ar fi determinat diminuarea bazei impozabile cu 24.785.748 de lei şi prejudicierea bugetului consolidat al statului cu 3.767.200 de lei, reprezentând impozit pe profit, au precizat oamenii legii.

La activităţile de ieri au participat agenţi din cadrul Poliţiei Capitalei şi inspectoratelor de poliţie judeţene Iaşi, Constanţa, Giurgiu, Dâmboviţa şi Călăraşi. 

Articolul precedentAdolescent, cu dosar penal pentru o motocoasă
Articolul următorCondamnați pentru trafic de migranți: printre ei, un fost POLIȚIST!