Oamenii legii au efectuat mai multe percheziţii la o reţea suspectată de contrabandă cu ţigări.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat 16 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări şi constituirea unui grup infracțional organizat.

Astfel, oamenii legii au pus în executare 16 mandate de percheziție domiciliară și 15 mandate de aducere, într-un dosar de contrabandă cu ţigări şi constituirea unui grup infracțional organizat.

Persoanele vizate sunt cercetate sub aspectul săvârșirii în perioada ianuarie – noiembrie 2018 a infracțiunilor de colectare, deţinere, transport, preluare, depozitare, desfacere şi vânzare de ţigări, care ar proveni din contrabandă, precum și pentru constituirea unui grup infracțional organizat.

Aşadar, 15 persoane au fost duse la sediul DIICOT Iași pentru audieri și luarea măsurilor legale. Patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

Aceste persoane vor fi prezentate instanței, cu propunerea luării față de acestea a unor măsuri preventive. În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproape 1.952.000 de ţigări, 85.000 de lei, 10.000 de euro, precum şi documente de interes în cadrul cercetărilor.

La acțiune au mai participat polițiști de combatere a criminalității organizate din Vaslui, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și jandarmi din Iași şi Bacău.

Articolul precedentA tras cu pistolul în centrul oraşului
Articolul următorMOLDOVA CENTER Best Office Architecture / 5 Star Project INTERNATIONAL PROPERTY AWARDS