Într-un comunicat de presă, pesediștii ieșeni se acuză între ei că au comportament duplictar și susțin că „girează şmecheriile imobiliare ale primarului Mihai Chirica“.

„PSD Iaşi face o serie de clarificări în ceea ce priveşte desfăşurarea şedinţei Consiliului Local de la sfârşitul acestei săptămâni. Vrem să punctam, încă de la început, faptul că PSD Iaşi a susţinut, susţine şi va susţine în continuare iniţiativele şi proiectele transparente de dezvoltare ale oraşului, indiferent de zona administrativă sau politică din care provin.

Considerăm că momentul zero de reconstrucţie a activităţii organizaţiei municipale a PSD Iaşi a fost iniţiat chiar dacă unii colegi se joacă de-a demisiile. Este alegerea domniilor lor dacă înţeleg că aşa se face politica, reconsiderandu-şi poziţia de la o zi la alta. Acţiunile intreprinse nu le fac cinste nici lor, nici organizatiei pe care o reprezintă şi ai cărei membri sunt. Fiecare dintre reprezentanţii PSD Iaşi trebuie să fie responsabili şi consecvenţi cu principiile proprii şi deciziile pe care le iau în concordanţă cu interesul partidului. Ceea ce s-a întâmplat vineri este un exemplu elocvent despre cum se face politica la Iaşi: uite demisia, nu e demisia!

În cadrul şedinţelor Consiliului Local Iaşi, consilierii locali nu reprezintă interesele primarului Mihai Chirica, ci ale ieşenilor prin politica de guvernare locală a PSD Iaşi, pe ale carui liste au fost aleşi în aceste funcţii deliberative. Din păcate, lista a fost întocmită tocmai de actualul primar şi se pare că o parte dintre colegii noştri au preluat modelul comportamental duplicitar şi neserios promovat de Mihai Chirica încă de la începutul mandatului.

Pentru noi toţi, acest demers, realizat în şedinţa Consiliului Local, a fost şi un test, pe care câţiva dintre colegii noştri se pare că nu l-au trecut. Cu siguranţă, acţiunile şi demersurile unora dintre ei va fi analizat şi dezbătut în cadrul Comisiei Judeţene de Etică, Integritate şi Arbitraj din cadrul organizaţiei.

Ceea ce s-a petrecut nu este un semnal pozitiv pentru ieşeni. PSD Iaşi nu poate gira şmecheriile imobiliare ale primarului Mihai Chirica. PSD Iaşi nu poate să consimtă prin vot o dezvoltare imobiliară haotică şi fără niciun plan bine determinat a Iaşului, în contextul în care Mihai Chirica nu doreşte sub nicio formă finalizarea Planul Urbanistic General (PUG).

Indiferent de modul în care primarul încearcă să se agaţe de sprijinul unora dintre colegii noştri, PSD Iaşi va duce la bun sfârşit acest proces de reconstrucţie şi va genera în Consiliul Local Iaşi oameni verticali, capabili, neaserviţi şi fără obligaţii faţă de actuala conducere a Primăriei“, se arată în comunicat.

Articolul precedentBiciclişti din Iaşi, “amendaţi” cu veste reflectorizante!
Articolul următorAtac cu sticle incendiare în lumea interlopă!