Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Iaşi a desfăşurat în perioada 21.02 – 18.04.2019 campania „Prioritate la identitate!“. Salariaţi din cadrul Serviciului s-au deplasat cu staţia mobilă în fiecare din cele 26 de comune arondate în vederea punerii în legalitate pe linie de evidenţă a persoanelor şi stare civilă a locuitorilor din aceste comunităţi.

Campania s-a adresat persoanelor care aveau actul de identitate expirat sau urma să le expire în următoarele 6 luni, au împlinit 14 ani şi nu aveau act de identitate, aveau actul pierdut, furat, deteriorat, şi–au schimbat domiciliul sau au alt număr la casă, s-au căsătorit/au divorţat/schimbat numele şi nu au schimbat actul de identitate, aveau buletin tip vechi şi au dorit preschimbarea cu cartea de identitate.

În acest fel solicitanţii nu au mai fost nevoiţi să se deplaseze în municipiul Iaşi pentru obţinerea actului de identitate deoarece inclusiv eliberarea s-a făcut în comuna de domiciliu prin intermediul posturilor de poliţie.

Au fost preluate 1.190 de cereri, dintre care 1.120 pentru cărți de identitate cu termen normal de valabilitate, 60 cărţi de identitate provizorii şi 10 vize de reşedinţă.

Cele mai multe solicitări au fost în comunele Golăieşti (89), Trifeşti (84) şi Andrieşeni (84).

„Serviciul nostru rămâne fidel principiului de a fi aproape de cetățeni și pentru al optulea an consecutiv ne-am deplasat cu stația mobilă în toate cele 26 de comune deservite pentru a prelua cereri pentru un nou act de identitate. Am beneficiat de sprijinul autorităților locale și al Poliției Române astfel încât eliberarea s-a făcut direct la postul de poliție din localitatea de domiciliu. Campania se desfășoară anual dar acolo unde sunt solicitări vom reveni cu stația mobilă și în toamna acestui an”, a declarat Marius Bodoga, director executiv al DLEP Iași.

Articolul precedentSoluţii pentru problemele de mediu, descoperite de elevi ieşeni
Articolul următorSalonul ofertelor educaționale, la Pașcani