Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ a anunțat ultimele informaţii cu privire la admiterea care urmează în perioada 16 – 21 iulie. Candidaţii care doresc să urmeze cursuri la cele patru facultăţi ale UMF îşi pot depune dosarele pentru opt specializări: medicină, medicină dentară, farmacie, asistenţă medicală generală, nutriţie şi dietetică, balneofiziokinetoterapie şi recuperare, tehnică dentară şi bioinginerie.

În total, sunt scoase la concurs 722 de locuri bugetate, cele mai multe fiind la specializarea Medicină – 298, la Farmacie – 99 şi la Medicină dentară – 89.

Elevii din mediul rural au la dispoziţie 22 de locuri, şase sunt păstrate pe romi şi 17 pentru românii de pretutindeni. În paralel, UMF pune la dispoziţie 613 de locuri cu taxa în lei şi pentru studenţii internaţionali – 698 de locuri pe cont propriu valutar. O premieră este marcată de faptul că, începând cu acest an, există şi 45 de locuri la specializarea Balneofizikinetoterapie şi recuperare cu predare în limba engleză.

După ce va încheia perioada de depunerea dosarelor, pe 25 iulie va avea loc concursul de admitere. Ca în fiecare an, acesta se va desfăşura sub forma unui test-grilă ce are durata de trei ore, iar clasificarea can­didaţilor se va face în ordinea descrescătoare a mediei, 90% va conta nota de la testul grilă şi 10% media de la bacalaureat. Şi anul acesta se va de test-grilă din două materii, una obligatorie, una opţională, iar taxa de înscriere a rămas la acelaşi nivel ca în anii precedenţi – 350 de lei la medicină, medicină dentară, farmacie şi asistenţă medicală generală, 250 de lei la nutriţie şi dietetică, tehnică dentară şi balneofiziokinetoterapie şi recuperare, în timp ce la Bioinginerie este cuantumul cel mai scăzut – 150 de lei.

Cei care vor să rămână peste noapte în ziua examenului la Iaşi, pot să stea în căminul E5 contra unui tarif de 50 de lei / persoană / zi.

Articolul precedentMai multe locuri la licență, scoase de Universitatea Tehnică Iași
Articolul următor13 ONG-uri vor primi aproape 500.000 de lei de la Primăria Iași