Universitatea Tehnică din Iaşi va avea în acest an un număr record de locuri pentru programele de licenţă. Admiterea la TUIASI va începe în mod oficial luni, pentru programele de licenţă la cele 11 facultăţi, înscrierea la masterat debutând încă din această săptămână, din 2 iulie.

Rectorul TUIASI, Dan Caşcaval, declarat că „este un record de locuri primite de universitatea noastră din ultimii zece ani, sper să le putem ocupa, avem semnale în acest sens. Spre deosebire de anul trecut, avem 80 de locuri mai mult la buget la licenţă, 137 de locuri la master şi un loc la doctorat. Deci avem pentru studiile universitare de licenţă 2.590 de locuri la buget şi aproape 600 de locuri la taxă, pe care le putem varia cât va fi necesarul, în limita capacităţii de şcolarizare. Avem 1.870 de locuri bugetate la masterat şi aproape 700 la taxă, în timp ce la doctorat avem 141 de locuri bugetate“.

Pe lângă aceste locuri, se adaugă şi cele menite candidaţilor români de pretutindeni, pe care candidează în principal tinerii din Republica Moldova. Aici, anul trecut, TUIASI a avut în vară alocate 250 de locuri, care au mai fost suplimentate până la 300, locuri pe care au candidat în total aproape 490 de persoane. Anul acesta au fost alocate direct 300 de locuri, cu posibilitatea de a suplimenta acest număr dacă solicitările vor fi la fel de mari ca în anul precedent.

Procedura de admitere va fi similară cu cea de anul trecut, cu un singur dosar şi o sigură taxă de admitere în valoare de 100 de lei candidatul putându-se înscrie la toate cele 11 universităţi, cu menţiunea că la „Automatică şi Calculatoare“ şi „Arhitectură“ va exista şi examen de admitere. Pentru studenţii din Republica Moldova nu există taxă.

Articolul precedentMinisterul Justiției: Relocarea Penitenciarului Iași nu se impune!
Articolul următorPeste 700 de locuri scoase la concurs de UMF Iași