Un individ din județul Iași s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraților, după ce a fost acuzat că a făcut moarte de om. 

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Radu A. la 15 ani de închisoare, pentru omor asupra unui membru de familie.

Instanța menține măsura de siguranță a obligării la tratament medical (constând în obligarea inculpatului să urmeze, în mod regulat, un tratament medical prescris de un doctor de specialitate, până la însănătoșire sau până obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol ce a determinat luarea măsurii), luată, cu caracter provizoriu, față de inculpat pe data de 3 decembrie 2018. Măsura de siguranță a obligării la tratament medical se va executa și în perioada detenției inculpatului. Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul Achirei Radu, în condiţiile prevăzute de art.7 alin.2 din acelaşi act normativ, în vederea obţinerii, introducerii şi stocării profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare”, au menționat magistrații ieșeni.

Sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul individului a început pe data de 7 noiembrie 2018.

Asta, după ce, pe data de 17 septembrie 2018, individul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv.

Conform anchetatorilor, pe data de 29 august 2018, în urma unui conflict spontan, individul și-ar fi ucis o rudă. La scurt timp de la incident, la fața locului au fost chemate echipaje medicale, însă acestea nu au mai putut face nimic altceva pentru victimă, decât să declare decesul.

Imediat după tragicul incident, la fața locului au mers și polițiștii, care l-au dus pe suspect la spital, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice.

În urma procesului penal, la instanța de fond, judecătorii ieșeni l-au obligat pe inculpat și la plata unor despăgubiri.

Instanța admite, în parte, acțiunea formulată în cauză de partea civilă A.A. (fiica victimei – n.r.) şi, în consecinţă, obligă inculpatul să-i plătească acesteia suma de 12.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile, respectiv daune morale. De asemenea, obligă inculpatul să plătească statului suma 4.600 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în procesul penal”, au încheiat judecătorii.

 

Articolul precedentDoctor ieșean: “Ce trebuie făcut în cazul unui infarct!”
Articolul următorBucuria copiilor: jandarmii ieșeni își prezintă tehnica de luptă