Vremea rea din ultima perioadă a afectat zborurile cu plecare/ sosire pe Aeroportul din Iaşi, cel puţin o cursă pe zi fiind întârziată sau amânată.

Miercuri, aeronava care venea de la Londra (Wizz Air) avea anunţată o întârziere de 150 de minute, lucru care a provocat amânarea plecării altor două curse cu 90 de minute (Salonic), respectiv 180 de minute (Dortmund). Cea mai mare abatere de la programul iniţial apărea în dreptul orei de decolare spre Malmö (210 minute).

Plafonul de nori de deasupra Iaşului a atins grosimea de 1.300 de metri, în condiţiile unor furtuni marcate de descărcări electrice.

Pe lângă vremea capricioasă, cauze de întârziere mai pot fi grevele controlorilor de trafic aerian şi orice semnal de avarie care apare în bord.

Apariţia unei avarii determină imediat o amânare prezumată a decolării de 60 de minute – pentru că nu se ştie cât va dura remedierea. Se poate ajunge la anularea zborurilor, cum s-a întâmplat sâmbătă, 28 iulie, când cursa Catania-Iaşi şi cea de întoarcere au fost anulate.

Întârzierile prelungite se pot solda şi cu anularea zborului, dacă pilotul a ieşit din serviciu – pentru că nu poate depăşi un anumit număr de ore la manşă – şi dacă operatorul aerian nu are înlocuitor.

Articolul precedentAnchetat din pricina unor parfumuri!
Articolul următorALARMANT: Peste 100 de ieșeni s-au înarmat de la începutul anului!