Polițista care a fost sancționată după ce a dezvăluit că șeful ei ar fi hărțuit-o sexual a obținut, ieri, rejudecarea procesului.

Antonela L., reprezentată de un sindicat al polițiștilor, a obținut, ieri, rejudecarea dosarului pierdut în primă fază, în care acuza faptul că ar fi fost sancționată ilegal, după ce a dezvăluit că ar fi fost victima unui șef pervers, care o hărțuia sexual.

„Admite recursul declarat de Sindicatul Poliţiştilor Europeni Europol în numele şi pentru recurenta L. Antonela, precum şi recursul incident formulat de Inspectorul general al Poliţiei Române împotriva sentinţei nr. 981/21.12.2022 pronunţată de Tribunalul Iaşi, sentinţă pe care o casează în parte. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Inspectorului general al Poliţiei Române şi respinge pentru acest considerent acţiunea formulată în contradictoriu cu acesta. Trimite cauza spre rejudecare pe fond aceleiaşi instanţe. Menţine dispoziţiile sentinţei recurate privind excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Şeful Inspectoratului de Politie Judeţean Iasi şi excepţia inadmisibilităţii acţiunii. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi, 20.04.2023”, au hotărât magistrații.

 Anterior, Tribunalul Iași a respins cererea formulată de agentă: „Respinge acţiunea formulată de către reclamantul SINDICATUL POLIŢIŞTILOR EUROPENI „EUROPOL”-IASI, în numele si pentru membrul de sindicat L. ANTONELA, în contradictoriu cu pârâţii Inspectoratul de Politie Judeţean lasi, Şeful Inspectoratului de Politie Judeţean lasi, Inspectorul General al Politiei Romane si Inspectoratul General al Politiei Romane, ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”.

Antonela L. a deschis mai multe procese, în care a solicitat sancționarea șefului direct, care ar fi hărțuit-o, precum și anularea unor documente emise de Inspectoratul de Poliție al Județului Iași, care, în opinia ei, nu ar reflecta realitatea. Agenta susține că de mai bine un an se luptă cu sistemul și că, după ce a fost hărțuită de șeful de post, tot ea a fost scoasă vinovată de conducerea IPJ, fiindcă s-ar încerca eliminarea ei din poliție. În încercarea de a demonstra că este victima discriminării, polițista a sesizat și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, instituție care acum este citată în unul dintre procese.

Despre sistemul în care a intrat visând la aplicarea legii, siguranță și încredere, polițista spunea, în urmă mai bine de un an: „Alegem să fim polițiști pentru că vrem să le facem oamenilor dreptate, dar suntem primele persoane cărora nu li se face dreptate. Alegi să taci, chiar dacă vezi multe lucruri în neregulă, pentru că, dacă vorbești, nimeni nu te ascultă, nu te crede și tot tu ajungi să fii considerat cel care spune aceste lucruri pentru că vrei ceva anume. Da, mi s-a întâmplat și mie, chiar dacă nu m-aș fi gândit niciodată la asta”.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentFostul şef al Romsilva Iaşi, dovedit lucrător al Securităţii
Articolul următorTraficul și siguranța rutieră vor fi supravegheate printr-un sistem online