Primăria Municipiului Iaşi lansează programul anual de finanţare nerambursabilă destinat proiectelor de interes public local propuse de organizaţiile neguvernamentale din municipiu.

Selecţia proiectelor ONG–urilor ieşene se va face de către mai multe comisii din cadrul primăriei. Suma alocată în 2019 de la bugetul local pentru toate domeniile este 2.300.000 lei, defalcată pe domenii după cum urmează:

Domeniul cultural – 400.000 lei. Cuantumul contribuţiei de la bugetul local nu poate depăşi 90% din valoarea totală a proiectului anual şi, de asemenea, suma solicitată nu poate fi mai mare de o treime din fondul total alocat finanţării proiectelor sectorului ONG pe acest domeniu.

Domeniul tineretului – 1.000.000 lei. Cuantumul contribuţiei de la bugetul local nu poate depăşi 90% din valoarea totală a proiectului şi, de asemenea, suma solicitată nu poate fi mai mare de o treime din fondul total alocat finanţării proiectelor sectorului ONG în domeniu (pentru proiecte anuale şi multianuale).

Domeniul guvernare transparentă şi participativă – 400.000 lei. Cuantumul contribuţiei de la bugetul local nu poate depăşi 90% din valoarea totală a proiectului anual şi, de asemenea, suma solicitată nu poate fi mai mare de o treime din fondul total alocat finanţării proiectelor sectorului ONG în domeniu.

Domeniul social-sănătate-educaţie-mediu – 400.000 lei. Cuantumul contribuţiei de la bugetul local nu poate depăşi 90% din valoarea totală a proiectului anual şi, de asemenea, suma solicitată nu poate fi mai mare de o treime din fondul total alocat finanţării proiectelor sectorului ONG în domeniu.

Domeniul culturii scrise – 100.000 lei. Cuantumul contribuţiei de la bugetul local nu poate depăşi 60% din valoarea totală a proiectului anual şi, de asemenea, suma solicitată nu poate depăşi o treime din fondul total alocat pentru finanţarea proiectelor din domeniul culturii scrise.

La selecţia de proiecte pot participa organizaţii neguvernamentale care propun pentru fiecare domeniu în parte proiecte cu impact la nivelul comunităţii locale.

Articolul precedentCe ai voie și ce îți este interzis cu ocazia vizitei Papei Francisc
Articolul următorChirica strânge artificii pentru a sărbători „moartea“ lui Dragnea