Recent, primarul Iaşului, Mihai Chirica, li s-a adresat magistraţilor din cadrul Tribunalului Iaşi cu o acţiune în contencios administrativ şi fiscal, în cadrul căreia a chemat în faţa instanţei Partidul Social Democrat (PSD), condus de Liviu Dragnea, dar şi organizaţia judeţeană a formaţiunii politice, condusă de Maricel Popa. 

Apoi, procesul a fost mutat la Judecătoria Iaşi, instanţă ce a decis ca primul termen să aibă loc pe 12 iunie.

De la deciziile luate în Comitetul Executiv de la nivel naţional al formaţiunii politice, de anul trecut, nici până acum nu am fost informat oficial despre ele. Consider că am dreptul la apărare, ca oricare alt cetăţean al acestei ţări, şi am solicitat obligarea formaţiunii politice la informarea mea cu privire la acele hotărâri, prin care mi-au fost retrase funcţiile politice“, a spus Chirica.

La începutul anului trecut, în CEx-ul naţional al PSD, formaţiunea a decis retragerea tuturor funcţiilor politice ale lui Mihai Chirica, în urma votului dat de Comitetul Executiv în acest sens. Social-democrații au precizat atunci că au decis sancţionarea edilului ieșean în urma atacurilor aduse șefului PSD, Liviu Dragnea, și Executivului condus de Sorin Grindeanu.

De asemenea, în urmă cu aproximativ trei luni, Organizația Județeană Iași a PSD a anunţat că a primit comunicările hotărârilor Comitetului Executiv Național a PSD în ce priveşte sancțiunile de excludere din partid aplicate primarului Mihai Chirica, viceprimarului Gabriel Vasile Harabagiu și fostului deputat Sorin Avram Iacoban, dar şi că hotărârile au fost comunicate celor trei. 

Articolul precedentDupă gratii, pentru că ar fi jefuit o pensionară care a murit
Articolul următorIeşeancă cercetată pentru contrabandă cu ţigări!