Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au precizat că vor continua protestele.

Astfel, având în vedere că Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 7/2019 a fost modificată printr-o altă ordonanţă, în pofida avizului negativ emis de Consiliul Superior al Magistraturii pe data de 5 martie 2019, că modalitatea de legiferare în domeniul Justiţiei de către legiuitorul delegat este lipsită de transparenţă, realizându-se în lipsa unei consultări reale a celor mai importanţi actori ai sistemului de Justiţie, ceea ce este de natură să ducă la blocaje şi să afecteze independenţa Justiţiei, magistrații au decis să continue protestele.

Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi legal constituită pe data de 7 martie 2019 a hotărât în unanimitate adoptarea următoarelor forme de protest pentru perioada 11 – 15 martie 2019: o suspendarea activității de lucru cu publicul în instituție – urmând a fi primite și soluționate cererile cu caracter urgent, purtarea pe timpul programului de lucru de către procurori a unor banderole albe, ca semn distinctiv al protestului, manifestarea publică a protestului prin ieșirea personalului în fața instituției, concomitent cu acţiunile publice comune ale celorlalte instanţe de judecată şi unităţi de Parchet din ţară, la datele şi orele stabilite în prealabil”a declarat Monica Palaghia, primprocurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

În urmă cu câteva zile, procurorii au ieșit în fața sediului instituției, cu diverse pancarte în care solicitau renunțarea la OUG nr. 7/2019, afirmând că schimbările riscă să blocheze activitatea Justiției. 

Articolul precedentUSLIP Iași acuză: „Ministerul Educaţiei dă cu o mână şi ia cu două”
Articolul următorAdministrator de firmă, amendat de Poliție: uite de ce!