Ieri, consilierii locali au aprobat varianta finală a trei obiective de investiții în reabilitarea căii de rulare și achiziția de tramvaie pentru care vor fi accesate fonduri europene. Este vorba despre proiectele „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu”, „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași – Reorganizarea circulației pe bulevardul Tudor Vladimirescu” și „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”.

Primarul Mihai Chirica a explicat că prezența proiectelor de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local este motivată de clarificările cerute de Agenția de Dezvoltare Nord-Est (ADR NE) legate de actualizarea actelor normative în conformitate cu ultima formă a bugetului rezultată în urma etapei de evaluare și selecție.

„Cele trei proiecte de hotărâre acoperă toate liniile de tramvai rămase nemodernizate pe raza Municipiului Iași. Toate tronsoanele vizate de lucrări reprezintă un real și ridicat interes. De aceea am demarat procedurile de achiziție publică atât pentru reabilitarea căilor de rulare, cât și pentru achiziția de tramvaie noi. Toate licitațiile au fost publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, perioadele de depunere a ofertelor fiind lunile mai și iunie. În paralel este în desfășurare o ultimă etapă de evaluare a proiectelor de către ADR NE”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Pentru proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu”, contribuția proprie în proiect a Municipiului Iași, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, va fi în cuantum de 1.944.867,42 lei, inclusiv TVA, reprezentând cofinanțarea proiectului. Valoarea totală a proiectului rămâne de 104.022.631,88 lei cu TVA.

În ceea ce privește „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași – Reorganizarea circulației pe bulevardul Tudor Vladimirescu”, contribuția proprie în proiect a Municipiului Iași va fi în cuantum de 1.944.867,42 lei, inclusiv TVA. Valoarea totală a proiectului va fi de 114.197.308,33 lei cu TVA.

Pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”, contribuția proprie în proiect a Municipiului Iași, va fi în cuantum de 2.116.208,84 lei, inclusiv TVA, reprezentând cofinanțarea proiectului. Valoarea totală a proiectului este de 114.359.729,95 lei cu TVA.

Toate cele trei proiecte se află în etapa de precontractare cu ADR NE. Municipalitatea ieșeană a lansat deja licitațiile pentru contractarea lucrărilor de construcții și achiziția a 16 tramvaie de circa 26 de metri prevăzute în cadrul proiectelor. Achiziția celor 16 tramvaie face obiectul unei proceduri de licitație care are ca termen de depunere a ofertelor ziua de 12 iunie și are o prevedere bugetară de 142.721.280 lei, fără TVA.

Pentru proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu”, termenul de depunere a ofertelor este 7 iunie, pentru „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași – Reorganizarea circulației pe bulevardul Tudor Vladimirescu” termenul limită pentru înregistrarea ofertelor este 30 mai, iar pentru „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași” firmele interesate sunt așteptate să depună ofertele până la data de 24 mai.

Articolul precedentPrimăria propune modernizarea stadionului din Copou. Ar trebui să aibă 20.000 de locuri (GALERIE FOTO)
Articolul următorAproape 20 de şoferi, lăsaţi fără permise în câteva ore