Câteva zeci de ieşeni au participat ieri la un protest împotriva construirii unor blocuri pe Esplanada Oancea.

Locatarii din zonă au depus la începutul lunii noiembrie la Primărie o plângere prealabilă împotriva PUZ-urilor prin care zona verde va fi distrusă.

„În vară primarul Iașului spunea că nu va da nici o autorizație până nu se va ajunge la un consens cu locatarii! Cum a înțeles să-și respecte cuvântul și cetățenii!? La mijlocul lui noiembrie a dat repede autorizaţie de împrejmuire teren pentru începerea lucrărilor”, se arată în apelul la protest.

În luna aprilie, imediat după emiterea certificatului de urbanism de către Primaria Iaşi, a avut loc primul protest al celor care stau în blocurile din vecinătate. Aproximativ o sută de oameni au reclamat şi instabilitatea terenului, afluxul de autovehicule pe străduţele din jur dar şi înălţimea prea mare a imobilului proiectat.

Cele 15 niveluri ale acestuia ar face ca blocul să măsoare 42 de metri, construcţia urmând să fie situată la mai puţin de 10 metri de o şi de alta de alte două blocuri vecine, care au patru etaje.

În mai, primarul a promis că „va veghea personal, cu toate atribuţiile legale de care dispune, astfel încât zona Esplanadei Oancea să se dezvolte durabil, în condiţiile unui echilibru între drepturile proprietarilor, dorinţele actualilor locatari şi exploatarea armonioasă a zonei”.

Luna trecută însă primarul a autorizat jumătate din Planul Urbanistic Zonal, respectiv împrejmuirea suprafeţei de 2.463 mp pe care urmează să fie construit turnul.

În apropierea acestui viitor şantier, alte două blocuri, de 6 şi 8 etaje, urmează să fie construite de Daniel Niculiţă, omul de afaceri care a ridicat blocul de la Rondul Vechi unde s-a produs o surpare care a dus la închiderea parţială a circulaţiei pe Şoseaua Nicolina.

Articolul precedentAivănoaei îl acuză pe Popa că minte în legătură cu programul „laptele și cornul“
Articolul următorSchimb de replici Chirica – Bodea, pe tema Esplanadei Oancea