Un individ din județul Iași a fost pedepsit de către magistrați, după ce a fost acuzat de comiterea unei infracțiuni.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Petru S., sub acuzația de tentativă la omor.

Instanța condamnă inculpatul la pedeapsa principală de trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor. Obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcției de Asistență Comunitară sau în cadrul Tribunalului Iași, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare. Constată încetată de drept, la data pronunţării prezentei sentinţe penale, măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat şi dispune punerea sa în libertate de îndată. Ia act de faptul că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză, au precizat magistrațiieșeni.

Decizia instanței nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Dosarul individului a început pe data de 1 august 2018. Asta, după ce procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea sa în judecată.

Înainte de aceasta, bărbatul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv, de pe data de 13 iunie 2018.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 9 iunie 2018, în urma unui conflict spontan, Petru S. l-a lovit pe un bărbat, P.P., cu o sapă cu lungimea cozii de 1,5 metri și cu partea metalică de 30 de centimetri, în zona capului.

În urma incidentului, victima a fost transportată de urgență de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță la Spitalul Clinic de Urgențe „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iași. Medicii din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iași au concluzionat că, din cauza leziunilor suferite, viața victimei a fost pusă în pericol. 

Articolul precedentMagistrații ieșeni nu vor revocarea procurorului general 
Articolul următorFederico Veltri, invitat special la Opera Iași