Polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, Biroului Rutier Iași, Biroului Rutier Pașcani, Compartimentului Rutier Târgu Frumos și Compartimentului Rutier Hârlău au acționat în judeţ pentru prevenirea accidentelor, vizând combaterea principalelor cauze ale producerii acestora.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost date 433 de amenzi, în cuantum de 124.000 de lei, dintre care 425 conform legislaţiei rutiere.

Mai exact, au fost date 133 de amenzi pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 20 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 41 pentru nerespectarea legislației rutiere de către pietoni, 26 pentru abateri săvârșite de căruțași, şase pentru abateri ale bicicliștilor și 207 pentru alte abateri, a menţionat Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Conform acesteia, au fost reținute 52 de permise de conducere, dintre care 15 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 20 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 17 pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase opt certificate de înmatriculare.

Oamenii legii au mai precizat că un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Scobinți, a fost amendat, fiindu-i reținut şi permisul, deoarece a condus un autoturism cu viteza de 121 km/h, control radar, pe DE 58, pe raza comunei Scobinți, sector de drum limitat la 50 km/h.

De asemenea, un tânăr în vârstă de 28 de ani, din județul Botoșani, a fost amendat cu suma de 580 de lei, fiindu-i reținut, deoarece, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din municipiul Iași, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton care traversa în mod regulamentar”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Oamenii legii au mai afirmat că o femeie în vârstă de 36 de ani, din municipiul Iaşi, a fost amendată cu suma de 435 de lei, deoarece a traversat bulevardul Alexandru cel Bun printrun loc nepermis pietonilor.

Articolul precedentPărinţi, condamnaţi după ce le-a murit un copil
Articolul următorArestată preventiv după ce a încercat să păcălească o octogenară