Agenţii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au acționat cu efective mărite în județ, atât pe drumurile naționale și europene, cât și în localități, pentru prevenirea accidentelor și combaterea principalelor cauze generatoare.

În cadrul acțiunii au controlate 1.730 de vehicule și au fost testate cu aparatul etilotest 1.293 de persoane.

Totodată, au fost date 988 de amenzi. „Au fost aplicate 335 de amenzi pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 42 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 23 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, 91 pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță, 86 pentru nerespectarea legislației rutiere de către pietoni, nouă pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și 360 pentru alte abateri”, a precizat Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.

Conform acesteia, au fost reținute 105 permise de conducere, dintre care 45 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 42 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, nouă pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și nouă pentru alte abateri.

Oamenii legii au mai menţionat că au fost retrase şi 24 de certificate de înmatriculare și au fost constatate cinci infracțiuni, dintre care patru la regimul rutier. În această acțiune au fost angrenați și agenţi din Botoşani, Neamţ, Suceava, Vaslui și Bacău.

Agenții din cadrul Poliției orașului Târgu Frumos au prins un bărbat de 50 de ani în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice. La testarea acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, a adăugat Ioana Buştiuc.

Potrivit acesteia, un alt bărbat, de 53 de ani, din judeţul Vaslui, a fost amendat, fiindu-i reținut şi permisul, deoarece a fost prins conducând un autoturism pe DE 583, în localitatea Bălțați, cu viteza de 82 km/h control radar, pe un sector de drum limitat la 30 km/h.

Articolul precedentA urcat băut la volan şi a făcut moarte de om! Ce a urmat după…
Articolul următorAnchetat din cauza unui televizor