Agenții din cadrul Biroului Rutier au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în municipiul Iași.

Aceștia au dat 71 de amenzi, în cuantum de 23.055 de lei. De asemenea, au fost constatate două infracțiuni.

De exemplu, un bărbat de 31 de ani, a fost amendat cu 560 de lei, fiind reținut permisul, deoarece, în timp ce conducea un autoturism pe strada Splai Bahlui, nu a acordat prioritate unui grup de pietoni care traversau în mod regulamentar.

Prins şofând fără permis

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pe DN 24, în comuna Schitu Duca, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, care circula cu viteza de 76 km/h într-o zonă cu limită legală de 50 km/h.

Din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că șoferul are suspendat dreptul de a conduce.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Găsit parfumat la volan

Mai mult, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic, pe șoseaua Bucium, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din municipiul Iași.

Întrucât șoferul mirosea a alcool, el a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere sub influența alcoolului ori a altor substanțe.

Peste 30 de șoferi, transformați în pietoni

Totodată, polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de incidente, majoritatea sesizate prin 112. Aceștia au dat 294 de amenzi, în cuantum de 68.442 de lei, iar, în urma acțiunilor efectuate, au fost constatate 25 de infracțiuni.

Astfel, au fost reținute în vederea suspendării 32 de permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Articolul precedentFirme din Iaşi, sancţionate din pricina muzicii
Articolul următorPrins în FLAGRANT de proprietarul pe care îl jefuia!