Polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de incidente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost date peste 300 de amenzi, în cuantum de 92.040 de lei, iar, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate 36 de infracțiuni.

Astfel, au fost organizate zece acțiuni și s-a intervenit la 104 incidente, dintre care 86 au fost sesizate prin 112. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 24 de permise de conducere și au fost retrase şase certificate de înmatriculare. 

Mai mult, agenţii din cadrul Postului de Poliţie Strunga au oprit recent, pentru control, pe DC 98, o motocicletă condusă de un tânăr de 23 de ani. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că acesta nu are permis pentru vreo categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis, iar cercetările continuă.

Prins băut la volan

În plus, agenţii din cadrul Poliției orașului Podu Iloaiei au prins un bărbat de 31 de ani care conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Verificări și la Târgu Frumos

Agenţii din cadrul Secţiei VII de Poliţie Rurală Târgu Frumos au acţionat, la rândul lor, pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul acțiunii au fost controlate 29 de maşini și au fost legitimate 56 de persoane. Au fost date 19 amenzi, în cuantum de 4.010 lei. De asemenea, a fost constatată o infracțiune. 

Articolul precedentO septuagenară a dejucat planurile unui… “medic”
Articolul următorDGASPC Iași recuperează salariile asistenților maternali