Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au acționat în municipiul Iași, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. 

Au fost date 36 de amenzi, în cuantum de 12.295 de lei, dintre care 12 pentru nerespectarea legislației rutiere de către pietoni și 24 pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute trei permise de conducere și au fost retrase un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate două infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

De exemplu, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din județul Suceava. În urma verificărilor efectuate de polițiști în baza de date, s-a constatat faptul că acesta figurează cu permisul de conducere suspendat.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere fără permis, iar cercetările continuă.

Lăsaţi fără carnete

Polițiștii ieşeni au intervenit la peste 90 de incidente, majoritatea sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. Au fost date 194 de amenzi, în cuantum de 61.440 de lei, iar, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate 31 de infracțiuni. 

Astfel, au fost organizate cinci acțiuni și s-a intervenit la 91 de incidente, dintre care 72 au fost sesizate prin 112. Totodată,au fost reținute în vederea suspendării 18 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Prins băut la volan

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit, pentru control, pe o stradă din municipiul Iaşi un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani.

Întrucât șoferul mirosea alcool, acesta a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere sub influența alcoolului, iar cercetările continuă. 

Articolul precedentAvocat ieşean, condamnat într-un dosar al DNA
Articolul următorLa judecată, din cauza unei inundaţii: ce au spus magistraţii