Agenții din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iași au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunii au fost date 302 amenzi, în valoare de 149.550 de lei, dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, cinci pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 141 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 154 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 46 de permise de conducere, dintre care cinci pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 28 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 13 pentru alte abateri. Mai mult, au fost retrase cinci certificate de înmatriculare și şase seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare.

De exemplu, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din municipiulIaşi, a fost amendat, fiindu-i reținut şi permisul de conducere pentru 90 de zile, deoarece a condus un autoturism pe DN 28 A, cu viteza de 147 km/h control radar, pe un sector de drum limitat la 90 km/h”au precizat reprezentanții IPJ Iaşi.

Aceștia au mai menționat că agenții Secţiei IX de Poliţie Rurală Hârlău au oprit, de asemenea, pentru control, pe DJ 281 C, în comuna Cotnari, un moped condus de un tânăr.

Din verificările efectuate de polițiști, a rezultat faptul că acesta nu are permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis.

Totodată, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționatşi în municipiul Iași, pentru prevenirea accidentelor.

În cadrul acțiunii au fost date 17 amenzi, în cuantum de 4.335 de lei, dintre care una pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor și 16 pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrasedouă certificate de înmatriculare, două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare și a fost reținut un permis de conducere.

Un bărbat în vârstă de 61 de ani, din municipiul Iaşi, a fost amendat cu suma de 580 de lei, fiindu-i reținut şi permisul, deoarece, în timp ce conducea un autoturism pe strada Vasile Lupu, nu a acordat prioritate de trecere unor pietoni care aveau acest drept”au adăugat oamenii legii.

Articolul precedentReparații și modernizări pe drumurile județene
Articolul următorMinistrul Natalia Intotero: Nu sfătuim românii să lucreze în alte state, dar nici nu îi putem opri!