Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat acţiuni preventive pentru combaterea încălcării normelor, vizând în special principalele cauze generatoare de accidente: viteza peste limita legală sau neadaptată condiţiilor de trafic şi conducere sub influenţa alcoolului.

Au fost date 119 amenzi, în cuantum de 48.785 de lei, şi au fost reținute în vederea suspendării 19 permise de conducere şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

De exemplu, un bărbat de 24 de ani, din comuna Răducăneni, a fost prins conducând un autoturism în localitatea Cozmeşti, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost amendată cu 1.450 de lei, fiindu-i reţinut şi permisul de conducere, în vederea suspendării.

Cu ochii pe vitezomani

Agenții din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Frumos – Compartimentul Rutier au acţionat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi a conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Au fost verificate 81 de autoturisme și au fost date 47 de amenzi, în cuantum de 23.840 de lei. De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării cinci permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.

De exemplu, un bărbat de 47 de ani , din comuna Ion Creangă, judeţul Neamţ, a fost prins conducând un autoturism în comuna Bălţaţi, având viteza de 126 km/h, limita legală fiind de 70 km/h. Acesta a fost amendat cu 1.450 de lei, fiindu-i reţinut şi permisul de conducere, în vederea suspendării.

Zeci de şoferi, lăsaţi fără carnete

Polițiștii ieşeni au intervenit la peste 70 de incidente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost date 217 amenzi, în cuantum de 67.895 de lei, iar, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate 28 de infracțiuni.

Astfel, au fost organizate patru acțiuni și s-a intervenit la 76 de incidente, dintre care 70 au fost sesizate prin 112. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 20 de permise de conducere şi au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

În bucluc, din pricina permiselor

Agenţii din cadrul Secţiei IV de Poliţie Rurală Miroslava au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști în baza de date, s-a stabilit faptul că acesta nu are permis. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au oprit recent, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști în baza de date, s-a stabilit faptul că acesta avea permisul de conducere suspendat. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis. 

Articolul precedent“Ţeparii” vor să îşi refacă fondurile după sărbători
Articolul următorPompierii au încercat să ajute o femeie care nici măcar nu era acasă