Începând cu această săptămână, polițiștii din cadrul Serviciul Rutier Iași vor desfășura acțiuni, cu efective mărite, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, în județ. 

Având în vedere faptul că viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de trafic constituie principala cauză favorizatoare a accidentelor rutiere soldate cu victime, se va acționa, în principal, cu dispozitivele radar, pentru prinderea șoferilor ce nu respectă cadrul legal”a declarat Ioana Buștiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași. 

Conform acesteia, șoferii care nu respectă viteza maximă admisă în localități sau în afara acestora vor fi sancționați atât de echipajele de poliție existente în traficul rutier, dar și în lipsă, prin comunicări la domiciliu. 

Pe această cale, atragem atenția că necomunicarea datelor solicitate de polițiști constituie contravenție și este sancționată (persoane fizice – 9 – 20 de puncte-amendă și persoane juridice – 21 – 100 de puncte-amendă)”, a adăugatpurtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași. 

Articolul precedentBătrână bolnavă și lăsată fără casă, refuzată de aproape toate spitalele!
Articolul următorANI a dat în judecată o grefieră din Iași: totul are legătură cu averea ei