O grefieră din Iaşi a fost chemată în judecată, alături de soţul ei, de către reprezentanţii din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Astfel, reprezetanţii ANI le solicită magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi să dispună controlul averii în cazul Violetei Elena Osoianu şi al lui Emanuel Osoianu.

Acum, urmează ca instanţa să stabilească un prim termen al procesului în contencios administrativ, după care judecătorii vor asculta ce au de spus ambele părţi, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

În urmă cu mai bine de doi ani, reprezentanţii ANI afirmau că au constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 531.954 de lei, între averea dobândită și veniturile realizate în perioada 24 octombrie 2004 – 31 decembrie 2010 de către Violeta Elena Osoianu, grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Iași, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către Osoianu Violeta Elena. Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. Osoianu Violeta Elena a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”, au afirmat atunci inspectorii de integritate.

 

 

Articolul precedentRazii în traficul din Iași: radare pe mai multe șosele
Articolul următorUn edil și un doctor au chemat la bară inspectorii de integritate