Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane face o serie de recomandări pentru a evita impactul metodei de racolare cunoscute ca “loverboy“. În contextul acestei perioade cu sărbători care celebrează dragostea, instituția amintește că metoda ‘loverboy’ este frecvent utilizată de traficanți, care se folosesc de atașamentul emoțional al unei femei pentru a o obliga să se prostitueze.

 

Deseori, recrutorii utilizează rețelele de socializare și intră în cercul de cunoștințe al celor cărora urmăresc să le câștige încrederea, potrivit RRA.

Sfaturile către posibilele victime sunt să nu se încreadă în promisiuni de câștiguri mari într-un timp scurt, să evite să întâlnească persoane cunoscute doar în mediul online, să păstreze legătura cu rudele și familia, indiferent de situație, dar și stabilească o parolă secretă cu cei de acasă pentru a semnala o situație de pericol.

Nu oferiți nimănui spre păstrare actele de identitate și nici parolele conturilor de pe platformele socializare, mai avertizează reprezentanții agenției, care amintesc și de numărul de telefon gratuit pentru sesizarea cazurilor de trafic de persoane 0800.800.678.

 
 
Articolul precedentRomânia trebuie să scadă consumul de CARNE – Uniunea Europeană impune reguli noi. 60% din carne, făcută în laborator
Articolul următorMigrant palestinian şi călăuza sa, cercetaţi de poliţiştii pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi