După prima zi de Referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie s-a înregistrat un minim istoric de prezenţă la un scrutin, respectiv doar 5,72% dintre românii cu drept de vot s-au prezentat la urne, în timp ce pragul necesar pentru validare este de 30%.

Duminică are loc a doua zi de Referendum. Sâmbătă, la închidrea urnelor de votare în judeţul Iaşi a fost înregistrat un procent de 5,16%, iar, la nivel naţional, de 5,72%.

Peste 700.000 de locuitori ai judeţului Iaşi sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a vota articolul de modificare a Constituţiei României privind redefinirea familiei.

În judeţul Iaşi sunt deschise 736 de secţii de votare, dintre care 241 sunt în municipiu. La urne sunt aşteptate, în total, 767.385 de persoane ce au dreptul să voteze, locuitori înscrişi pe listele electorale permanente ale judeţului Iaşi.

De asemenea, cei care nu sunt în localităţile de domiciliu sau care sunt din afara judeţului Iaşi pot vota pe listele electorale suplimentare. Urnele au fost deschise la ora 7.00 şi se închid la ora 21.00.

Articolul precedentCondamnat pentru contrabandă
Articolul următorREFERENDUM 2018: Peste 500 de puşcăriaşi ieşeni votează