Reprezentanţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi au precizat că 516 deţinuţi şiau exprimat dorinţa să voteze la Referendum. 

În Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi se află 647 de persoane private de libertate. Dintre acestea, 606 au drept de vot, iar, dintre acestea, 516 au formulat cereri pentru a vota, au precizat reprezentanţii închisorii din Copou. Penitenciarul ieşean este arondat la două secţii de votare din zona respectivă. 

Sute de mii de locuitori ai judeţului Iaşi au fost asteptaţi sâmbătă şi duminică la urne pentru a vota în privinţa articolului de modificare a Constituţiei României privind redefinirea familiei. Astfel, în judeţul Iaşi au fost deschise 736 de secţii de votare, dintre care 241 sunt în municipiu.

La urne sunt aşteptate 767.385 de persoane ce au dreptul să voteze, locuitori înscrişi pe listele electorale permanente ale judeţului Iaşi. Cei care nu sunt în localităţile de domiciliu sau care sunt din afara judeţului Iaşi pot vota pe listele electorale suplimentare. În ambele zile, urnele au fost deschise la ora 7.00 şi închise la ora 21.00.

Alegătorii au avut pe buletinul de vot întrebarea: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, iar, la aceasta, ar fi trebuit să răspundă cu Da” sau „Nu”.

Concret, a fost propusă revizuirea articolului 48 din Constituţie, ce prevede ca familia să se întemeieze pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu „între soţi”, aşa cum este în prezent. 

Articolul precedentREFERENDUM 2018: A doua zi de vot – ieşenii, aşteptaţi la urne
Articolul următorREFERENDUM 2018: Prezenţa în judeţul Iaşi. UPDATE