Sute de mii de locuitori ai judeţului Iaşi sunt asteptaţi astăzi şi mâine la urne pentru a vota în privinţa articolului de modificare a Constituţiei României privind redefinirea familiei.

Astfel, în judeţul Iaşi au fost deschise 736 de secţii de votare, dintre care 241 sunt în municipiu.

La urne sunt aşteptate 767.385 de persoane ce au dreptul să voteze, locuitori înscrişi pe listele electorale permanente ale judeţului Iaşi.

Cei care nu sunt în localităţile de domiciliu sau care sunt din afara judeţului Iaşi pot vota pe listele electorale suplimentare. În ambele zile, urnele se deschid la ora 7.00 şi se închid la ora 21.00.

Alegătorii vor avea pe buletinul de vot întrebarea: “Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, iar, la aceasta, trebuie să răspundă cu “Da” sau “Nu”.

Concret, se propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, ce prevede ca familia să se întemeieze pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu “între soţi”, aşa cum este în prezent.

UPDATE 9.36: Una dintre secţiile în care se înregistrează un număr mare de votanţi până la această oră este nr. 30, deschisă la Şcoala Primară “Gheorghe Asachi”, de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Cel mai probabil, multe persoane venite din alte judeţe în pelerinaj la Sf. Cuv. Parascheva au ales să voteze la această secţie de votare.

UPDATE 10.49: Deputatul Camelia Gavrilă a mers, alături de soţul ei la secţia de votare de lângă Casa de Cultură a Studenţilor. La ieşirea de la urne, cei doi soţi i-au încurajat pe ieşeni să îşi exercite acest drept, în funcţie de opţiunea proprie.

UPDATE 11.10: În jurul orei 11.00, deputatul PSD Tudor Ciuhodaru şi-a exercitat dreptul de vot la secţia de la Colegiul Naţional ”Garabet Ibraileanu”.

Articolul precedentSute de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, pe străzi la referendum
Articolul următorEvenimentul „Viaţa are culoare! Stop accidentelor rutiere!”, la Palas