Agenții din cadrul Secției II de Poliție Rurală Ciurea au identificat un tânăr de 29 de ani și un alt tânăr, ambii din localitate, bănuiți de comiterea a trei fapte de furt calificat.

Din cercetările efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, în noaptea de 17 spre 18 martie, aceștia ar fi intrat în curtea unui bărbat de 36 de ani, din comuna Ciurea, și ar fi furat mai multe bunuri (un motofierăstrău, o boxă portabilă, un rucsac, doi litri de ulei, doi litri de benzină și o secure). De asemenea, în noaptea de 20 spre 21 aprilie, aceștia ar fi intrat într-un imobil situat în comuna Ciurea, aparținând unui bărbat de 39 de ani, iar, din interior ar fi furat mai multe bunuri (o drujbă, un aparat de sudură, articole pentru pescuit), cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.000 de lei”, a declarat Ioana Buștiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Potrivit acesteia, în aceeași noapte, cei doi tineri ar fi intrat într-o unitate de învățământ, aflată în renovare, situată tot în comuna Ciurea, de unde ar fi furat mai multe bunuri (un aparat de sudură, trei polizoare, o maşină de tăiat gresie, o bormaşină și o drujbă).

Prejudiciul a fost recuperat parțial. Pe baza probatoriului administrat în cauză, cei doi tineri bănuiți de comiterea faptelor au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind duși în arest.

Aceștia urmează să fie prezentați, cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, iar cercetările continuă.

 

Articolul precedentCum poţi fi jefuit în staţia de autobuz, în Iaşi! Ce procedeu se foloseşte
Articolul următorRazie în traficul din oraş: femeie sancţionată după ce a traversat aiurea