DN 28 s-a surpat pe sensul de mers dinspre Iași spre Tomești.

„În data de 22 iunie, ora 14.00, lucrătorii DRDP Iași au fost sesizați că a apărut o surpare în partea carosabilă pe DN 28, km 79+800, pe sensul de mers dinspre municipiul Iași de Tomești. În aceeași zi, s-a luat măsura semnalizării zonei, surparea provenind de la o structură din moloane (blocuri din piatră), care a cedat. În data de 23 iunie, am purtat o corespondență cu Primăria Iași, în vederea identificării proprietarului pivniței din zidărie de piatră, parte a unui fost han, în acest sens fiind solicitată intervenția Direcției Județene pentru Cultură și Inspectoratului de Stat în Construcții.

Având în vedere pericolul de evoluție a prăbușirii zidăriei, sâmbătă, 23 iunie, DRDP Iași a dispus suplimentarea semnalizării cu parapet lestabil (din module din plastic) și balast, fiind instituită o restricție de viteză de 30 km/h și prioritate pentru circulația din sens opus, datorită îngustării gabaritului. Luni, 25 iunie, urmează să decopertăm partea carosabilă și să luam măsurile pentru restabilirea circulației, în funcție de situația identificată în teren.

Cu această ocazie, DRDP Iași solicită înțelegere din partea participanților la trafic, adaptarea vitezei la condițiile de drum și respectarea semnalizării instituite în zonă, până la readucerea părții carosabile afectate la parametri optimi unei circulații în deplină siguranță”, se arată îmtr-un comunicat DRDP Iași.

Articolul precedentImpact violent la Uricani
Articolul următorUn drapel al României, înalt de 41 de metri, arborat sâmbătă în Iaşi