Agenţii din cadrul Secţiei VIII de Poliţie Rurală Leţcani au acţionat pentru prevenirea infracţiunilor şi a contravenţiilor.

Au fost legitimate 63 de persoane şi controlate 44 de maşini, fiind constatată o infracţiune. Poliţiştii au dat 30 de amenzi, în valoare de 21.895 de lei.

Astfel, în timp ce supravegheau şi îndrumau traficul rutier pe DN 28, în localitatea Leţcani, agenţii au oprit în trafic un autoturism ce se deplasa cu mişcări sinuoase, la volanul căruia se afla un bărbat de 49 de ani, din Iaşi. Întrucât şoferul mirosea a alcool, acesta a fost testat, rezultatul fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şoferul a refuzat recoltarea de probe biologice la spital, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Mai mult, un bărbat de 58 de ani, din comuna Rediu, a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că, în noaptea de 28 spre 29 iulie 2018, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a proferat injurii şi ameninţări cu acte de violenţă la adresa celorlalţi membri ai familiei sale, tulburând ordinea publică.

Articolul precedentAu făcut SCANDAL pe stradă: vezi ce au păţit!
Articolul următorMorți lăsați cu lunile în frigiderele IML Iași