Șase indivizi vor fi nevoiți să dea explicații în fața instanței de judecată, după ce au fost acuzați că au participat la un scandal ca în filme.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Alexandru Crețu, Ionuț Nicu, Laurențiu Sandu, Nicu Mocanu, Andrei Sandu și Florin Paraschiv.
Printre acuzațiile aduse de către anchetatori se numără lovirea sau alte violențe, complicitate la publice.
Anchetatorii ieșeni au menționat faptul că, pe data de 15 februarie 2015, în jurul orei 3.00, Alexandru Crețu, Ionuț Nicu și Nicu Mocanu au bătut doi bărbați în fața Clubului “Versatills”, din satul și comuna Țibănești.
Oamenii legii au adăugat că scandalul a continuat, în pofida intervenției agenților de pază, iar, în fața clubului respectiv, Ionuț Nicu, Andrei Sandu, Florin Paraschiv și Laurențiu Sandu l-ar fi lovit pe un bărbat. Conflictul a încetat în momentul în care agenții de pază i-au permis victimei să reintre în clubul amintit.
În urma conflictului, una dintre cele două victime a necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale, în timp ce a doua a avut nevoie de 45-50 de zile de îngrijiri medicale, potrivit doctorilor care i-au consultat.
Oamenii legii au mai spus că, în noaptea amintită, în jurul orei 3.00, cei doi bărbați bătuți se aflau în localitatea Țibănești, unde așteptau un microbuz, pentru a merge spre casă. Cei doi petrecuseră în club vreme de câteva ore, consumând băuturi alcoolice și distrându-se, fără a avea vreo divergență cu cineva, spun procurorii.
Anchetatorii au mai afirmat că, de grupul în care se aflau cei doi s-a apropiat Alexandru Crețu, persoană despre care martorii au spus că a provocat deseori scandaluri în discotecă. Acesta a desfăcut un recipient din plastic în care avea o băutură carbogazoasă și, din cauză că recipientul era sub presiune, individul și-a stropit îmbrăcămintea.
În acel moment, un bărbat din grupul celor două victime, care are probleme cu vederea, s-a întors către Crețu și i-a spus: “Ce faci, bă?!”, crezând că i se adresează unui amic de-al său. Atunci, Crețu s-ar fi apropiat de victimă și i-ar fi replicat: “Ce vrei, țigane?! Ce te interesează ce fac eu?!”
Astfel, discuția a degenerat, iar cele două victime au sărit în apărarea amicului lor, iar Crețu ar fi pornit violențele, conform camerelor de luat vederi care au surprins conflictul, spun oamenii legii. Ulterior, conflictul a degenerat, cei șase inculpați participând la acesta, potrivit anchetatorilor. De asemenea, în urma scandalului au rezultat două victime.
“Ca urmare a actelor de violență exercitate de către inculpați față de persoanele vătămate și modului de desfășurare a incidentului pe terasa din fața Clubului Versatills, a fost tulburată ordinea și liniștea publică, iar, persoanelor care erau prezente la discotecă, atitudinea inculpaților le-a creat o stare de temere și indignare”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Articolul precedentRAZIE în trafic: vezi ce au GĂSIT oamenii legii!
Articolul următorPeste 30 de șoferi, transformați în pietoni