Cei trei preoţi acuzaţi de şantajarea fostului episcop de Huşi, Corneliu Bârlădeanul, au fost pedepsiţi recent de către magistraţii vasluieni. Cei trei au contestat deja decizia, iar dosarul va ajunge la Curtea de Apel Iași.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Vaslui au dispus recent condamnarea lui Sebastian Cristi Jitaru la doi ani de închisoare şi la plata unei amenzi de 2.400 de lei, ambele cu suspendare, pentru şantaj.

De asemenea, Gheorghe Damian a primit o pedeapsă din partea judecătorilor.

Instanţa condamnă pe inculpatul D.G. la pedeapsa de doi ani de închisoare şi amendă în cuantum de 4.800 de lei, cu suspendare, pentru şantaj”, au precizat reprezentanţii Tribunalului Vaslui.

Mai mult, Mihail Răzvan Bumbu a primit o pedeapsă similară, fiind condamnat la doi ani de închisoare şi o amendă de 4.800 de lei, ambele cu suspendare, tot pentru şantaj.

În plus, celor trei li s-a interzis temporar de către instanţă să practice meseria de preot, aceştia au fost obligaţi să muncească în folosul comunităţii vreme de 60 de zile şi s-a dispus confiscarea unor bunuri electronice de la ei, cum ar fi stick-uri de memorie sau laptop-uri.

Constată că persoana vătămată O.C. nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. Obligă inculpaţii să achite statului câte 2.600 de lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare”, au adăugat reprezentanţii Tribunalului Vaslui.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată şi, cel mai probabil, dosarul va ajunge pe mesele judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi.

În acest proces, fostul episcop, pe numele său de mirean Corneliu Onilă (Corneliu Bârlădeanul – n.r.), are calitatea de persoană vătămată, el reclamând faptul că ar fi fost şantajat cu publicarea unor imagini în care ar fi fost surprins în ipostaze intime alături de un bărbat, despre care se crede că, la momentul respectiv, era elev al Seminarului Teologic din Huşi.

Cazul episcopului Corneliu Bârlădeanul a intrat în atenţia publică în luna iunie 2017, când acesta a depus la DNA plângere împotriva a trei preoţi care l-ar fi şantajat cu darea în vileag a unor imagini compromiţătoare. Ulterior, filmul respectiv a apărut în spaţiul public.

Astfel, Sebastian Cristi Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui, şi Răzvan Mihail Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni, au fost reţinuţi în data de 15 iunie 2017, fiind acuzaţi că ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publice unele înregistrări video în care Corneliu Bârlădeanul ar apărea în ipostaze intime în compania unui fost elev de la Seminarul Teologic Huşi. 

Articolul precedentMaricel Popa: „Chirica, acest copil al Iașului care încă nu s-a maturizat“
Articolul următorLa un pas de tragedie, din cauza focului