Primăria Iași va organiza pe data de 6 septembrie o licitație pentru achiziționarea unor servicii de proiectare și actualizare a indicatorilor tehnico-economici în cadrul proiectului „Modernizarea și Reabilitarea Esplanadei Teatrului Național «Vasile Alecsandri»“.

Esplanada are o suprafață de 9.726 metri pătrați, iar prevederea bugetara a licitației este de 55.000 de lei, fără TVA. Una dintre cerințele cele mai importante ale primăriei constă în analizarea oportunității de a amenaja o parcare subterană în zona esplanadei.

„Se solicită rezolvarea următoarelor aspecte legate de modernizarea și reabilitarea Esplanadei Teatrului Național «Vasile Alecsandri» Iași: reamenajarea spațiilor verzi, amenajări peisagistice, alei pietonale, obiecte de mobilier urban, amenajarea acceselor rutiere pentru trafic ocazional (aprovizionare, intervenții). Proiectul va prevedea iluminatul funcțional și ambiental al traseelor și punctelor de interes, se va analiza posibilitatea amenajării de parcaje subterane și supraterane, instalarea unui sistem WI-FI în spațiile publice, instalarea unui sistem de supraveghere video a spațiilor amenajate“, se arată în caietul de sarcini.

Articolul precedentMăsuri pentru fluidizarea traficului în zona Bucium
Articolul următorTudorel Toader își pregătește retragerea: a depus cerere să devină notar la Iași