Ateneul Tătăraşi intenționează să demoleze ruinele fostului cinematograf „Tineretului“ iar în locul să fie reconstruit Coloseul Bragadiru. În acest sens, instituţia a solicitat avizul Comisiei zonale a monumentelor istorice. Proiectul a fost dezbătut de mai multe ori la nivelul Comisiei, documentaţia fiind întoarsă pentru o serie de completări.

„Intenţia domnului primar este de a reconstrui Coloseul Bragadiru. Până la construirea acestui obiectiv, eu am propus un cinematograf în aer liber. Acum, pe mine mă interesează în primul rând să pun zona în siguranţă, iar expertiza care s-a făcut a prevăzut o singură rezolvare: demolare“, a declarat directorul Ateneului Iași, Andrei Apreotesei.

„Coloseul Bragadiru“ a fost un cunoscut local (cofetărie – berărie) din Iaşi, la începutul secolului trecut, atunci când, în 1911, a fost proiectat şi primul film în capitala Moldovei.

Primăria Iași deţine în proprietate, din 2016, patru foste cinematografe: Tineretului, Victoria, Republica şi Dacia. În afară de ultimul obiectiv menţionat, celelalte sunt în degradare.

Articolul precedentUMF Iași va moderniza fostul sediul al UPA Iaşi cu fonduri europene
Articolul următorAccident cu victimă, în apropierea Pieței Nicolina