Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni pe data de 23 ianuarie, cu o zi înainte de sărbătoarea Unirii Principatelor, la Ruginoasa, Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, sub domnia căruia, Moldova s-a unit cu Țara Românească.

Conducerea Consiliului Județean a decis să aleagă simbolic comuna Ruginoasa ca loc de desfășurare a ședinței.

În data de 24 ianuarie, în Piața Unirii din Iași vor avea loc manifestările dedicate împlinirii a 160 de ani de la acel moment istoric. În Piața Unirii sunt așteptați să asiste reprezentanți la nivel înalt, oficialități locale și județene, reprezentanți ai cultelor religioase, dar și ai Ministerului Apărării Naționale. La Iași ar urma să fie prezent și președintele Klaus Iohannis.

„Consiliul Județean va marca această zi de mare însemnătate pentru români printr-o serie de activități, împreună cu instituțiile de cultură. Vor fi organizate expoziții, vernisaje, lansări de carte, colocvii. În ziua de 24 ianuarie va avea loc, la Biserica «Sfinții Trei Ierarhi», locul în care este înmormântat Alexandru Ioan Cuza, o slujbă de pomenire a domnitorului, urmând ca, de la ora 16:00, la Palatul Culturii, să se desfășoare manifestări cultural-artistice care se vor încheia cu o lansare de lampioane. Dorim ca aceste manifestări organizate de Consiliul Județean să devină tradiție, astfel că, atât Ziua Unirii Principatelor Române, cât și Ziua Marii Uniri să fie sărbătorite așa cum se cuvine în fiecare an“, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Articolul precedentApavital dă peste 60.000 lei pe echipamente pentru tratarea apei
Articolul următorPrimar din Iași, prins băut la volan