Pe toată durata desfășurării evenimentelor prilejuite de vizita în România a Papei Francisc, IGSU va lua toate măsurile pentru gestionarea eficientă a potențialelor situații de urgență.

În cele patru oraşe din ţară în care Sanctitatea Sa va oficia slujbe religioase și se va întâlni cu pelerinii, se vor afla echipaje de pompieri şi paramedici SMURD care pot acorda sprijin și prim-ajutor populației. Atât credincioșii, cât și localnicii pot solicita şi primi asistență medicală de urgență în punctele de prim-ajutor şi spitalele mobile SMURD amplasate în aceste zone.

Participanţii la aceste activităţi publice sunt rugaţi, pentru siguranţa lor, să respecte recomandările autorităților de la fața locului. De asemenea, dacă sesizează persoane aflate în dificultate sau eventuale situații de urgență, să anunțe imediat personalul IGSU prezent în dispozitivele din apropiere sau să semnaleze cazul la 112.

Sfătuim populația să urmărească prognozele meteo pentru zonele în care se va desfășura vizita Suveranului Pontif și să aibă îmbrăcămintea adecvată, în funcție de situație. În cazul unor fenomene meteorologice extreme, le recomandăm celor prezenți să se îndepărteze de copaci, stâlpi de electricitate sau panouri publicitare şi să se adăpostească în interiorul clădirilor ori al altor spații publice”, au precizat ieri reprezentanții IGSU.

În București vor fi instalate trei spitale mobile, la Catedrala Mântuirii Neamului (două spitale)și la Catedrala Romano – Catolică Sf. Iosif.

În Miercurea Ciuc vor fi instalate nouă spitale mobile și puncte de prim-ajutor, în curtea Spitalului Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, în Șaua Șumuleului, la intersecția drumurilor spre localitatea Leliceni, în Șaua Șumuleului, la intersecția drumurilor spre localitatea Păuleni-Ciuc, pe Dealul Șumuleului, la liziera pădurii (patru spitale), în parcarea de lângă Catedrala Franciscană din Șumuleu-Ciuc (două spitale).

De asemenea, în Iași vor fi amplasate patru spitale mobile și puncte de prim-ajutor, respectiv la Catedrala Catolică, în parcarea de lângă Prefectură, pe strada Palat (în partea stângă a Palatului Culturii) și pe strada Anastasie Panu (în partea dreaptă a Palatului Culturii).

În Blaj vor fi amplasate șapte puncte de primajutor la gara CFR, în curtea Spitalului Municipal Blaj, în curtea Liceului Agricol din Piața 1848, la Capela „Barbu Lăutaru”, la Piața Agroalimentară din Câmpia Libertății și lângă scena din Câmpia Libertății.

 

Articolul precedentProtest anti-Tudorel Toader, în fața Universității „AL. I. Cuza“Iași
Articolul următorATAC cu cuțitul în Iași, cu două zile înainte de sosirea Papei!