Un porc a fost observat marți după-amiază de către reprezentanții Inspectoratului Poliției de Frontieră Iași.

“Astăzi am sesizat Autoritatea Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) cu privire la faptul că o patrulă a observat în dreptul localității Prisecani, din județul Iași, cadavrul unui porc, ce plutea pe râul Prut”, au menționat marți reprezentanții ITPF Iași.

Potrivit acestora, ancheta a fost preluată de către cei de la ANSVSA, care vor analiza situația și vor stabili cum a ajuns cadavrul animalului respectiv în apele Prutului, însă autoritățile nu exclud deocamdată posibilitatea ca acel animal să fi avut pestă porcină.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj de pompieri, pentru a extrage cadavrul animalului din râu.

În acest moment, la fața locului se află un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași, care a fost chemat acolo pentru a încerca extragerea animalului. Totuși, din cauza condițiilor din acea zonă, intervenția este destul de dificilă“, au spus reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

Pe de altă parte, cei de la DSVSA Iași au refuzat să comenteze pe marginea incidentului.

“Suntem la fața locului și, până nu terminăm cercetarea aici, până nu împachetăm tot și nu analizăm, nu putem comenta”, au menționat marți după-amiază reprezentanții DSVSA Iași.

Articolul precedentIeşeancă, anchetată pentru că şi-ar fi abandonat copiii
Articolul următorAccident rutier grav, cu cinci victime