Un individ a fost pedepsit de către magistrații ieșeni, după ce a fost acuzat că a luat viața unui tânăr. 

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Costică M. la 18 ani de pușcărie, pentru omor calificat.
“Instanța confiscă de la inculpat cuţitul cu lama de 19 centimetri şi cu mâner metalic folosit la săvârşirea infracţiunii”, au menționat magistrații ieșeni.
Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.
Procesul individului a început pe data de 3 septembrie 2018. Asta, după ce ieșeanul fusese reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe data de 23 august 2018.
Conform anchetatorilor, la finele lunii august 2018, în comuna Moțca, din județul Iași, a avut loc o crimă, iar totul a pornit de la un conflict banal.
Oamenii legii au afirmat că, în noaptea de 22 spre 23 august, doi vecini s-au luat la bataie, din cauza unor neînțelegeri, dar și pe fondul consumului de alcool.
Procurorii au stabilit că suspectul, Costică M., l-ar fi înjunghiat pe Florin C. (23 de ani) cu un cuțit în zona inghinală.
La scurt timp, autoritățile au fost alertate cu privire la incident printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.
La fața locului a sosit un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, caer a transportat victima la Spitalul de Urgență “Sfântul Spiridon”, din Iași.
Medicii nu încercat să îl salveze pe tânărul înjunghiat, dar nu au reușit, deoarece i-a fost secționată artera femurală, iar acesta a murit câteva ore mai târziu.
Ulterior, Costică M., în vârstă de 61 de ani, a fost preluat de polițiști și dus la audieri, penrtu ca, mai apoi, să fie reținut și, respectiv, arestat preventiv.
Articolul precedentTânără din Canada, somată de polițiști să plece din Iași
Articolul următorFostul șef al DIICOT a pierdut procesul intentat ministrului Justiției