Sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat în zona Aeroporturilor Internaţionale Iaşi, Suceava, Bacău, „Henri Coandă” Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Craiova, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat prinderea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

De asemenea, polițiștii au verificat funcționarea corectă a aparatelor de taxat, precum și starea tehnică a autovehiculelor care efectuau activități de taximetrie.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 196 de autovehicule, iar, în urma neregulilor constatate, au fost date 65 de amenzi, în valoare de peste 15.000 de lei.

Dintre amenzile date, 56 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, opt pentru încălcarea prevederilor Legii privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar o sancțiune a fost dată pentru constatarea unor alte abateri. Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase două certificate de înmatriculare.

În acțiune au fost angrenați și polițiști rutieri, specialiști ai Registrului Auto Român și jandarmi. Astfel de controale, pentru siguranța transportului public de persoane, continuă în perioada următoare.

Articolul precedentColindătorii la Bojdeucă
Articolul următor2.000 de lampioane la Palatul Culturii, de Ziua Unirii Principatelor