Primul tramvai de tipul M6D de la operatorul de transport din Mülheim an der Ruhr, din cea de-a doua serie de vagoane achiziționate din Germania, a ajuns în depoul Companiei de Transport Public (CTP) Iași.

Capacitatea fiecărui tramvai este de 37 locuri pe scaune și 130 în picioare, iar valoarea totală a contractului de achiziție este de 100.000 de euro (25.000 euro/vagon).

Tramvaiele sunt în stare bună de funcționare și au fost recondiționate în anul 2014.

Luna viitoare, ar urma să ajungă în depoul CTP Iași și ultimul vagon din cele patru nou achiziționate.

„Transportul acestuia a fost făcut cu un autovehicul special, exclusiv pe cale rutieră, modalitate care implică numeroase proceduri ce trebuie îndeplinite, și din punct de vedere al siguranței traficului în țările tranzitate în drumul către România. Menționăm că este vorba despre transport agabaritic“, susțin reprezentanții CTP Iași.

Tramvaiul va fi supus verificărilor tehnice necesare cât mai curând, iar când acesta va îndeplini toate condițiile pentru a circula în siguranță, va fi scos la strada.

În total, anul trecut, CTP a cumpărat 11 tramvaie din Germania (patru din Mülheim an der Ruhr și șapte din Essen), pentru care a plătit aproximativ 308.000 de euro. Celelalte șapte vagoane sunt de tipul M8C – dublu articulate, iar capacitatea acestora este de 54 locuri pe scaune și 94 în picioare.

Articolul precedentA ajuns la Iași a doua tranșă de vaccin antigripal
Articolul următorEscrocii nu renunță la metoda “Accidentul”